Home / / Amman

Amman

Amman, capitala Iordaniei, este un oraş fermecator şi plin de contraste, un amestec unic de vechi cu nou cu o poziţie ideală într-o zona deluroasă, situată între deşert şi fertila Valea Iordanului. In centrul comercial a oraşului sunt edificii moderne, hoteluri, restaurante elegante, galerii de artă şi centre comerciale alături de magazine traditionale de artizanat şi cafenele.

Peste tot gasim mărturiile trecutului. Ammanul este predominat de Citadela situată pe un deal care păstrează ruinele Templului Hercule, un Palat Umayyad şi o Biserica Bizantină. In partea inferioară a Citadelei se gaseşte un teatru roman care acomodează aproximativ șase mii de locuri.
 
Datorită modernizării rapide a capitalei, prosperităţii şi climei sale temperate, aproape jumatate din populaţia Iordaniei este concentrată în zona Ammanului.
Cartierele rezidenţiale au strazi străjuite de arbori, rezidenţe elegante şi edificii albe. Centrul Citadin este vechi şi tradiţional, cu bazaruri care produc şi vând de toate, de la minunatele bijuterii de aur şi argint la obiecte de uz cotidian. Amman se gaseşte la nu mai mult de patru ore de mers cu maşina din orice parte a Iordaniei.
                
                      members of

Follow Us

follow hajjat tours petra jordan on twitter
Follow us on Twitter
watch hajjat jordan tours petra on you tube
Watch our videos on YouTube

Contact us